Musikken til boken "Oppdrag juleglede" er nå tilgjengelig alle steder du hører på musikk. Her kan du høre sangene:  Desembersang (Første dag i desember)og Snømannsangen

Anne Hvidsten har lang erfaring som låtskriver og artist. I tilknytning til boken "Oppdrag juleglede" har hun skrevet tekst og melodi to julesanger, "Snømannsangen" og "Desembersangen". 

Begge sangene er spilt inn i Lydetaten. 

SNØMANNSANGEN er en sang for små og store barn. Det er en gladsang om den første snøen, og om en familie som lager verdens største snømann. Denne sangen egner seg svært godt til å synge i barnehager, på skoleavslutninger, i barnekor, eller hele familien kan synge med av full hals i bilen. Denne sangen er det nesten umulig å ikke synge med på...

Denne sangen finnes også som singbackversjon. 


DESEMBERSANGEN er en mer melankolsk julevise som passer både til voksne og barn. Men selv om den er litt trist er den også full av håp, og blir som en liten pause i alt desemberkaoset. En påminner om å stoppe opp å ta vare på det fine man har rundt seg. Sangen handler mer konkret om å ta vare på tradisjoner, samle på gode minner og føre tradisjoner videre - selv om man har mistet noen man er glad i, og man må feire jul uten dem...


OM ANNE HVIDSTEN

Anne har spilt gitar og sunget siden hun var 12, og skrevet sanger like lenge. Hun har gjort opptredener og turnert over hele Norge i en årrekke, særlig i tilknytning til lanseringsperioder. Anne har spilt konserter på alt fra puben på hjørnet, hyggelige festivaler og ulike eventer – til konserter for norske styrker i Afghanistan.

Hun spiller både solo-jobber og konserter med fullt band.

Anne gav ut sitt første album ”Need to Know” – EMI 2004.

Singlene ”Disconnection” og ”Need to Know” var begge store radiohiter – sistnevnte var en av de mest spilte norske låtene på radio det året. Albumet solgte i underkant av 10.000 eksemplarer. Anne har skrevet alle låter selv, med unntak av låten ”Disconnection”, som er skrevet av Lasse Jansen/Anne Hvidsten/Jørn Dahl.

 I 2008 deltok Anne i Melodi Grand Prix med den egenskrevne låten ”A little More”. Låten kom til Sistesjansen.

 Utgivelse av albumet ”The Bubble Burst” – Bubble Records/Bonnier 2009. Albumet er innspilt i Lydetaten med Daniel Hauge. All musikk og tekst er skrevet av Anne Hvidsten. Singelen ”Dreams” var blant annet A- listet på P1 i tre måneder.

Utgivelse av sangen ”Heim til Austrheim” 2010 – Annes personlige hyllest til hjemkommunen. Låten har blitt spilt mye på NRK Hordaland, men også NRKP1.

 Utgivelse av albumet ”My Favourite Song”  på Cosmos Music Group 2012. Albumet er et bluegrassinspirert popalbum med 11 egenkomponerte låtperler innspilt i Lydriket med Geir Luedy. 

 Tittellåten og første singel er en duett med Ole Reinert Berg-Olsen kjent fra bandet ORBO and the Longshots.

 Høsten 2012 – Anne laget musikkvideo fra albumet til låten ”Under the same moon”. Video produsert av Tommy Næss.

Høsten 2012 - Låten ”When the dust settles” var med i en dokumentar fra Afghanistan – ”En soldat i familien”.

Låten ”Heim til Austrheim” var med i Tore Strømøys dokumentarserie ”Sanger om Norge” – 30. Mars 2014.

Musikken kan beskrives som folkelig popmusikk/visepop. Tekstene er treffende, stemmen er klokkeklar og dette er musikk og vakre tekster fra et hjerte til et annet. 


 Anne jobber for tiden med nytt materiell til sitt fjerde studioalbum - et bluegrassinspirert album på engelsk. Innspilling starter våren 2018.

 Våren 2017 var Anne gjesteartist på låten "Fair game” som ble utgitt sammen med bandet Sons of Vanity.


Foto: Per Heimly

Alle illustrasjoner: Solveig Serigstad Hauge / Tegneverkstedet